Landsbyerne

Landlig idyl med nærvær og fællesskab

Rundt om i det stevnske landsskab ligger mange forskellige landsbyer - hver med deres egen sjæl og charme.

I Stevns’ idylliske landsbyer finder du både store landsteder og autentiske landsbyhuse med varme og sjæl  – nogle nyistandsatte og andre, der bare venter på, at du kan få udlevet dine boligdrømme.

Som tilflytter bliver du hurtigt en del af det stærke fællesskab i landsbyerne. I de fleste landsbyer findes aktive beboerforeninger, hvor du eksempelvis kan deltage i fællesspisninger i forsamlingshuset.

Landsbykirkerne genlyder af forskellige koncerter og både folke -, fri-, og efterskoler samler børn og unge. I flere af byerne findes forskellige indkøbsmuligheder og en togstation.

Hver landsby har sine egne charmerende kendetegn – oplev for eksempel:

– “Energilandsbyen” Holtug, hvor landsbybeboerne arbejder for at nedbringe CO2-udslippet. Her kan byens børn dyrke grøntsager i Holtughaverne, hvor de plejer hver deres lille have.

Hellested, som er kendt for sit aktive lokalsamfund med ildsjæle, som står sammen om en friskole, den lokale brugs og sit rige foreningsliv. Her er det let at blive en integreret del af byen – hver onsdag er der fællesspisning i forsamlingshuset.

Højerup, som emmer af landsbyidyl. I hjertet af Højerup finder du byens gadekær, som i foråret er omkranset af de smukkeste blomstrende kirsebærtræer. Højerup ligger ud til Stevns Klint, hvor du kan nyde den smukkeste panoramaudsigt ud over Østersøen.

Valløby, som er tæt på naturen, men kun 10 minutter fra Køge. Fra mange huse har du den smukkeste udsigt over Tryggevælde Å-dal, og du er samtidig tæt på den smukke Vallø Slotspark.

Find din landsby!

indlæser kort - vent venligst...

Landsbyerne: 55.313322, 12.393265

Indkøbsmuligheder

Uanset hvor på Stevns du befinder dig, så er du aldrig langt fra forretninger og indkøbsmuligheder.

Flere af landsbyerne har dagligvareforretninger, hvilket gør hverdagen nemmere.

Se flere indkøbsmuligheder her

Transport

Lokalbanen binder Stevns sammen, og flere af landsbyerne har stationer og trinbræt, så du nemt kan hoppe på toget, der kører mellem Rødvig og Køge.

Planlæg din rejse på:

Rejseplanen.dk

Skoler og institutioner

Skoler og pasningstilbuddene ligger jævnt fordelt over hele kommunen. Kommunen har i alt tre folkeskoler og tre friskoler samt flere gode børnehaver og dagplejer.

 

Læs mere om skoler og institutioner på Stevns

Seneste nyheder