Rødvig

Havnebyen med den storslåede horisont

Charmerende havneby

For foden af Stevns Klint ligger den charmerende havneby Rødvig. Fra byen kan I se landets krumning med Stevns Klint på den ene side, og Østersøen der strækker sig mod horisonten. Her kan I nyde den friske luft og stemning ved havnen, hvor I kan besøge havnegalleriet eller et af havnens gode spisesteder. I Rødvig havn vugger både lystbåde og fiskekuttere, som skaber liv og sjæl på havnen. Det er også her tingene sker især indenfor hav- og vandsport, da Sejlklubben Rødvig Stevns, Stevns Roklub og Rødvig Roklub har hjemsted på havnen.

Byen rummer mange forskellige huse fra gamle charmerende huse til nye villaer, ejerlejligheder samt et hav af hyggelige sommerhuse, hvoraf nogle er blevet til helårsbeboelse.

Natur og sport

I Rødvig inviterer naturen til en masse aktiviteter. Udforsk klinten på Trampestien, der er 22 km. lang og udspringer i Rødvig havn og ender i Bøgeskov havn, hvor der undervejs er mulighed for at overnatte i primitive overnatningspladser i Boesdal Kalkbrud og Flagbanken. I kan opleve Rødvig og den storslåede natur på en gåtur, løbetur eller cykeltur igennem de fire kløverstier: bystien, junglestien, klintestien og landskabsstien. Rødvig er også kendt for at have flotte hvide sandstrande, hvor særligt den sydlige bliver beskrevet som børnevenlig. Både Syd- og Nordstranden bliver ofte besøgt af surfere, da der opstår de rigtige surf-bølger under gunstige forhold.

Er I til flere vandsportsaktiviteter, så kan I give jer i kast med alt fra surfing, til kajak og sejlads og fra undervandsjagt til Stand Up Paddling. Stevns nye multifunktions hal ligger også i Rødvig, og her kan I finde motion for hele familien. I kan blandt andet spille floorball, badminton, dyrke yoga og gymnastik.

Transport

Tid til Rådhuspladsen: 1 time 12 minutter.

Tid til motorvej E47: 25 minutter.

Rødvig ligger som Østbanens endestation, og herfra kan du nemt hoppe på toget mod Køge. Hver halve time kører toget, og rejsen til Køge tager 32 minutter.

Planlæg din rejse på:

rejseplanen.dk

Indkøbsmuligheder

I Rødvig kan du handle dine dagligvarer i Dagli’Brugsen, og købe friske fisk på havnen. Langs havnekajen finder du flere gode spisesteder, såsom Rødvig Kro & Badehotel, Café Marina og Helt i Fisk.

Læs mere om de spændende specialbutikker, økologiske og bæredygtige gårdbutikker og det øvrige dagligvaretilbud i Stevns.

 

Institutioner og skoler

Rødvig Børnecenter er en integreret institution med børn fra 0 år til skolestart. Børnecentret har nye og moderne faciliteter og ligger i hjertet af Rødvig og klods op af skov, strand, havnen og meget andet natur.
Læs mere om pasningsmuligheder i Stevns.

Centralt placeret i Rødvig finder I Stevns Friskole. Skolen har et spor per årgang og en klassekvotient på højst 19 elever. Her vil jeres børn få ekstra timer med historie, fortælling, musik og sang. Der er tilknyttet en SFO, der har et tæt samarbejde med skolen.

Den nærmeste folkeskole er Store Heddinge Skole. Der kører busser fra Rødvig direkte til skolen, og med toget tager turen 6 minutter. Skolen ligger centralt og tæt på stationen. Folkeskolen har cirka 570 elever fra 0. til 9. klasse fordelt over 25 klasser og 3 specialklasser. Efter skole mødes mange af børnene enten i SFOen.

Læs mere om de stevnske folkeskoler og friskoler.

Seneste nyheder