Rødvig

Havnebyen med den storslåede horisont

Charmerende havneby

For foden af Stevns Klint ligger den charmerende havneby Rødvig. Fra byen kan I se landets krumning med Stevns Klint på den ene side, og Østersøen der strækker sig mod horisonten. Her kan I nyde den friske luft og stemning ved havnen, hvor I kan besøge havnegalleriet eller et af havnens gode spisesteder. I Rødvig havn vugger både lystbåde og fiskekuttere, som skaber liv og sjæl på havnen. Det er også her tingene sker især indenfor hav- og vandsport, da Sejlklubben Rødvig Stevns, Stevns Roklub og Rødvig Roklub har hjemsted på havnen.

Byen rummer mange forskellige huse fra gamle charmerende huse til nye villaer, ejerlejligheder samt et hav af hyggelige sommerhuse, hvoraf nogle er blevet til helårsbeboelse.

Naturskønne Rødvig

I Rødvig inviterer naturen til en masse aktiviteter. Udforsk klinten på Trampestien, der er 22 km. lang. Undervejs er der mulighed for at overnatte i primitive overnatningspladser i Boesdal Kalkbrud og Flagbanken. I kan også opleve Rødvig og den storslåede natur på en gåtur, løbetur eller cykeltur igennem de fire kløverstier: bystien, junglestien, klintestien og landskabsstien. Ruterne har forskellige længder, men udspringer alle fra Lystbådehavnen.

Rødvig er også kendt for at have flotte hvide sandstrande, hvor særligt den sydlige bliver beskrevet som børnevenlig. Både Syd- og Nordstranden bliver ofte besøgt af surfere, da der opstår de rigtige surf-bølger under gunstige forhold.

Se Stevns andre naturperler

Transport

Tid til Rådhuspladsen: 1 time 12 minutter.

Tid til motorvej E47: 25 minutter.

Rødvig ligger som Østbanens endestation, og herfra kan du nemt hoppe på toget mod Køge. Hver halve time kører toget, og rejsen til Køge tager 32 minutter.

Læs mere om transportmuligheder i Stevns

Rødvig er centrum for vandsportsaktiviteter.

Her kan I give jer i kast med alt fra surfing, kajak og sejlads, undervandsjagt, til Stand-Up-Paddling og nyde den storslåede panoramaudsigt ud over Østersøen eller sejle forbi Stevns Klint og opleve klippevæggen på ny måde. Du kan læse mere om Rødvigs nye vandsportsklub, LimeLight BoardSport Club her.

Stevns nye multifunktions hal ligger også i Rødvig, og her kan I finde motion for hele familien. I kan blandt andet spille floorball, badminton, dyrke yoga og gymnastik.

Læs mere om de mange sportsmuligheder i Stevns

Indkøbsmuligheder

I Rødvig kan du handle dine dagligvarer i Dagli’Brugsen, og købe friske fisk på havnen. Langs havnekajen finder du flere gode spisesteder, såsom Rødvig Kro & Badehotel, Café Marina og Helt i Fisk.

Specialbutikker, gårdbutikker og dagligvarebutikker

 

Institutioner og skoler

Rødvig Børnecenter er en integreret institution med børn fra 0 år til skolestart. Børnecentret har nye og moderne faciliteter og ligger i hjertet af Rødvig og klods op af skov, strand, havnen og meget andet natur.

Læs mere om pasningsmuligheder i Stevns

Centralt placeret i Rødvig finder I Stevns Friskole. Skolen har et spor per årgang og en klassekvotient på højst 19 elever. Her vil jeres børn få ekstra timer med historie, fortælling, musik og sang. Der er tilknyttet en SFO, der har et tæt samarbejde med skolen.

Den nærmeste folkeskole er Store Heddinge Skole. Der kører busser fra Rødvig direkte til skolen, og med toget tager turen 6 minutter. Skolen ligger centralt og tæt på stationen. Folkeskolen har cirka 570 elever fra 0. til 9. klasse fordelt over 25 klasser og 3 specialklasser. Efter skole mødes mange af børnene enten i SFOen.

Læs mere om de stevnske folke- og friskoler

Seneste nyheder