Store Heddinge

Dit handelscentrum

Store Heddinge er Stevns hovedby med et rigt handelsliv. Med sine smukke, gamle huse har byen sin egen stemning. I stedet for butikscenter er her en hyggelig gågade og bytorv med et bredt udvalg af butikker. Her har folk tid til at snakke med hinanden, og du mødes med åbenhed og accept.

Det meste i byen er samlet centralt, og du kan derfor hurtigt gå eller cykle omkring. Vælger du alligevel bilen, finder du let en af byens mange parkeringspladser. Alt er indenfor rækkevidde: biograf og spillesteder, rådhus, bibliotek og udstillinger eller bare et sted at få noget at spise. Her finder du også både sportshal, svømmehal og flere udendørs sportspladser.

Familier med børn finder både skole og pasningsmuligheder: her er dagpleje, vuggestue, børnehave og SFO.

Byen har flere smukke, grønne områder for eksempel den nye kirkegård og ved det gamle vandtårn. Flere af byens huse er bygget af kalk fra klinten, og byen har flere vartegn, der rummer en spændende historie – kirken, vandtårnet og det gamle tinghus er blot et lille udpluk af spændende arkitektur, du kan finde i byen.

Store Heddinge ligger centralt på Stevns, og med tog eller bus kommer du let og bekvemt omkring i eller udenfor kommunen.

bil transport køre

Transport

Tid til Rådhuspladsen: 1 time 4 minutter.

Tid til motorvej E20 og E47: 30 minutter.

Store Heddinge har gode forbindelser med offentlig transport, da byen ligger på Østbanen. Det tager kun 7 minutter i tog til Stevns’ sydspids Rødvig, og 29 minutter til Køge station, hvorfra der kører s-tog til København. Fra Store Heddinge går der desuden flere busforbindelser til resten af Stevns.

Planlæg din rejse på:

rejseplanen.dk.

Indkøbsmuligheder

I Store Heddinge er der et bredt udvalg af supermarkeder. Her finder du både Netto, Aldi, Meny og SuperBrugsen.

På torvet og i gågaden finder du alt fra tøj- og skobutikker til kontorforsyning og fotoforretning.

Se flere indkøbsmuligheder her.

Skoler og institutioner

I Store Heddinge ligger folkeskolen Store Heddinge Skole centralt placeret ganske få minutters gang fra stationen og med flere busforbindelser lige til døren. Busrute 252, 271, 272 og 273 kører lige til skolen.

I forbindelse med skolen er der naturligvis en SFO, og byen rummer hele tre børnehaver. Læs mere om skoletilbud i Stevns Kommune her, og læs mere om kommunens pasningstilbud her

 

Seneste nyheder