Strøby Egede

En moderne by i udvikling

Strøby Egede ligger i det nordlige hjørne af Stevns og er omringet af havet på den ene side og Tryggevælde Å på den anden. Byen er oprindelig et gammelt sommerhusområde med lystbådehavne, men i dag er Strøby Egede en moderne by, der er i rivende udvikling. I byen finder du prægtige strandvejsvillaer, lejlighedskomplekser, villakvarterer og rækkehuse – både ud til vandet, til åen og midt inde i byen. Byen er nærmest en uofficiel forstad til Køge.

Midt i byen ligger forretningerne samlet. Her kan I handle jeres dagligvarer i Netto eller Rema 1000 og få friskt brød hos bageren. Her ligger desuden et apotek, en blomster og livsstilsbutik, en genbrugsforretning og et lækkert spisested med udsigt over Køge Bugt og et hyggeligt bibliotek.

Strøby Egede er omgivet af skøn natur. Tag på stranden om sommeren, udforsk Tryggevælde Å og opdag dens spændende og mangfoldige dyre- og planteliv, leg gemmeleg i skoven og gå på opdagelse i Solgårdsparken, hvor der er rig mulighed for at grille, lege og tage på picnic eller lufte jeres firbenede ven. Solgårdsparken byder også på en del arrangementer f.eks. sommerkoncerter og Sankt Hans bål.

Ved siden af Strøbyskolen finder I Strøbyhallen, som er omringet af fodboldbaner og kunstgræs. I hallen kan I finde noget til alle aldre: fodbold, gymnastik til hele familien, yoga, dancefitness og Functional Crossfit for mænd. I hallen finder I også et fitness-center og cafeteria.

Transport

Tid til Rådhuspladsen: 49 minutter

Tid til motorvej E47 og E20: 15 minutter

Tid til Køge centrum: 10 minutter

Gennem Strøby Egede kører der flere busser til Køge, turen til 11-15 minutter og kører flere gange i timen. Busrute 108, 109 og 251. Bus 251 kører ned igennem den østlige del af Stevns og runder landsbyer såsom Strøby, Magleby, Gjorslev, Holtug og Sigerslev, inden den rammer Stevns Købstad, Store Heddinge.

Planlæg din rejse på:

Rejseplanen.dk

Institutioner og skoler

Der er flere pasningsmuligheder for de helt små i Strøby Egede. Lærkehuset er en integreret 0-6 års institution med fokus på udeliv og natur. Lærkehuset ligger centralt i byen tæt på Solgårdsparken, stranden og skoven. Lærkehuset byder på kreative værksteder, naturværksted, motorikrum og legeplads med indianertelte, sørøverskib, vandbaner og bålplads. Institutionen er inddelt i tre afdelinger:

  • En vuggestueafdeling
  • En børnehaveafdeling
  • Storegruppeafdeling

Lodbjerggård Børnehus er opført i 2008 og ligger ved siden af Strøbyskolen. Børnehuset har 24 vuggestue pladser og 60 børnehave pladser og har fokus på bevægelse og leg. Pr. 2.1.2019 har institutionen indført frokostordning med et dygtigt køkkenpersonale.

Lidt uden for Strøby Egede finder I Strøbyskolen, som er Stevns største folkeskole med cirka 780 elever fordelt mellem 0.-9. klasse. Skolen er samtidig leder for Regnbuen og Solstrålen, som er tilbud til elever med behov for vidtgående specialundervisning. Strøbyskolens SFO-ordninger er integreret i skolen, hvor det også er muligt at aflevere jeres barn om morgenen fra 06:30-08:00.

  • I SFO 1 mødes børnene i klassetrinene 0.-2. klasse, og
  • I SFO 2 mødes børnene fra den 1. april i 2. klasse til og med 6. klasse.
  • For de unge er der mulighed for at mødes med venner i ungcaféen fra 7.klasse og til de bliver 18 år.

Strøbyskolen ligger et stenkast væk fra byen, men der er cykelsti mellem skolen og Strøby Egede. Derudover bliver skolen betjent af busruterne: 108/109, 251, 253 og 271.

Seneste nyheder