Transport

1 time til Rådhuspladsen - 30 min til motorvej

Fra Stevns kan du køre til Rådhuspladsen på en time, og på 30 minutter kan du komme til motorvejen i nord-, syd- og vestgående retning.

Men en køretur på Stevns er meget mere end at komme fra a til b. Når du bevæger dig væk fra landevejene, kan du gå på opdagelse ad de smukkeste, kringlede veje, der snor sig gennem landskabet, over åer, forbi gamle gårde og godser, og giver dig den skønneste udsigt over markerne, skovene og ud over havet.

Togforbindelser

Togene på Østbanen kører gennem de største byer i Stevns, hvorfra det er muligt at skifte til busser til landsbyerne. Togene kører fra Køge Station til Hårlev, Store Heddinge og Rødvig med flere stop i landsbyerne undervejs.

Hvert kvarter kører lokaltoget fra Køge til Hårlev, hvor du kan fortsætte til Rødvig eller til Faxe Ladeplads. Turen til Hårlev varer kun 11 minutter, og derfra tager turen til Rødvig yderligere 17 minutter.

Se lokaltogets køreplan her

Fra Hårlev til København på 45 minutter

Toget sikrer en god og bekvem forbindelse til Køge, hvor det er nemt at hoppe på S-toget til København, eller skifte til lokaltog til Næstved, Roskilde eller Faxe Ladeplads.

I 2018 bliver det endnu hurtigere at komme fra Stevns til København, når den nye højhastighedsbane fra Ringsted til København står klar med ny station i Køge Nord – en tur fra Hårlev til København kommer kun til at tage 45 minutter.

Gode busforbindelser til skolerne

Der er 12 buslinjer i kommunen, der gør det nemmere for dig at komme rundt med offentlig trafik.
Der er desuden gode busforbindelser til skolerne, så børnene kan komme nemt og sikkert til og fra skole hver dag.

  • Store Heddinge Skole bliver betjent af rute 252, 271, 272 og 273.
  • Hotherskolen bliver betjent af rute 252, 253, 254, 274 og 275.
  • Strøbyskolen bliver betjent af rute 108, 109, 251, 253 og 271.
  • Stevns Friskole bliver betjent af rute 252 og 255.
  • Skelbæk Friskole bliver betjent af rute 271.
  • Hellested Friskole bliver betjent af rute 252, 255 og 99N.

Planlæg din rejse her: rejseplanen.dk eller dinoffentligetransport.dk.

Se togforbindelse og stationer

Flextur – kører, når du har brug for det

Få kørt dit barn sikkert til rideskolen, selvom der ikke kører en bus, eller bliv hentet på din adresse, hvis du er dårligt gående.

Med Flextur får du et stoppested lige der, hvor du står og blive kørt direkte til dit bestemmelsessted for en fast pris – ruten er ikke altid den korteste, da du kører sammen med andre, der har andre rejsemål – men det skal du ikke betale ekstra for.

Flextur er for alle og koster det halve af en taxa, men er stadig lidt dyrere end en almindelig bus. Til gengæld kan bussen hente og køre dig lige, hvor du har brug for det.

 

Læs mere om mulighederne og bestil en Flextur:

Besøg moviatrafik.dk

Seneste nyheder