Transport

1 time til Rådhuspladsen - 30 min til motorvej

Det tager mellem 45 minutter og halvanden time at nå Rådhuspladsen i København – alt efter hvor sydligt, du bor i kommunen, og hvornår på dagen du kører. På 15-30 minutter kan du komme til motorvejen i nord, syd- og vestgående retning.

Men en køretur på Stevns kan være meget mere end at komme fra A til B. På landevejen eller de små kringlede veje, der snor sig igennem landskabet, over åer, forbi gamle gårde og godser, kan I nyde den skønneste udsigt over markerne, skovene og ud over havet.

Offentlig transport

Togene på Østbanen kører fra Køge station til Hårlev, Store Heddinge og Rødvig med flere stop i landsbyerne undervejs, hvorfra det er muligt at skifte til busser, der kører rundt i hele kommunen.

Hvert kvarter kører toget mellem Hårlev og Køge, hvor du kan fortsætte til Rødvig eller Faxe Ladeplads. Med Østbanen kan du komme til Køge på:

  • 34 min fra Rødvig
  • 28 min fra Store Heddinge
  • 12 min fra Hårlev.

Toget sikrer en god forbindelse til og fra Køge, hvor det er nemt at hoppe på S-toget mod København eller skifte til lokaltog til Næstved eller Roskilde.

Der er desuden 13 busforbindelser, der sørger for, at du kan komme rundt indenfor kommunens grænser og til Køge. I weekenderne kører der også en natbus mellem Stevns og Københavns Hovedbanegård.

Se lokaltogets køreplan her

Parkér bilen ved Køge Nord St. og kom til København på 20 minutter

På Køge Nord station finder du både S-togslinjen samt en højhastighedsbane mellem Ringsted og København. Herfra er Københavns Hovedbanegård blot 20 minutter væk, skulle du vælge højhastighedsbanen. Den nye station ved Køge Nord gøre samtidig også turen mod Ringsted og Syd- og Vestsjælland endnu lettere med offentlig transport fra Stevns.

 

Læs mere om Køge Nord St. her

Gode busforbindelser til fri- og folkeskolerne

Der er 13 buslinjer i kommunen, der gør det nemt og sikkert for dine børn at komme rundt med offentlig trafik, når de skal til og fra skole hver dag. Derudover har Stevns veletablerede cykelstier, og der er endnu flere på vej.

  • Store Heddinge Skole bliver betjent af rute 252, 271, 272 og 273.
  • Hotherskolen bliver betjent af rute 252, 253, 254, 274 og 275.
  • Strøbyskolen bliver betjent af rute 108, 109, 251, 253 og 271.
  • Stevns Friskole bliver betjent af rute 252.
  • Skelbæk Friskole bliver betjent af rute 271.
  • Hellested Friskole bliver betjent af rute 252 og 99N.

Find din busrute på dinoffentligetransport.dk

Flextur – kører, når du har brug for det

Få kørt dit barn sikkert til rideskolen, selvom der ikke kører en bus, eller bliv hentet på din adresse, hvis du er dårligt gående.

Med Flextur får du et stoppested lige der, hvor du står og bliver kørt direkte til dit bestemmelsessted for en fast pris – ruten er ikke altid den korteste, da du kører sammen med andre, der har andre rejsemål – men det skal du ikke betale ekstra for.

Flextur er for alle og koster det halve af en taxa, men er stadig lidt dyrere end en almindelig bus. Til gengæld kan bussen hente og køre dig lige, hvor du har brug for det.

 

Læs mere om mulighederne og bestil en Flextur:

Besøg moviatrafik.dk

Seneste nyheder