Natur

Træd ud af døren og oplev Stevns' natur

Natur-leg-på-stevns

Oplev Stevns til fods

Så snart du træder ud af døren, står du midt i naturen. På en gåtur kan du lade landskabet glide forbi, mens du giver tankerne frit spil. Stevns byder på mange vandreruter: Stien langs Tryggevælde Ådal går fra det fredede overdrev gennem Solgårdsparken og forbi grav- og Elverhøj. Trampestien langs Klinten byder på storslået udsigt, og Kløverstierne i Rødvig er anlagt efter temaerne By, Jungle, Klint og Landskab.

Du kan finde mange flere gå-, cykel- og løberuter på friluftsguiden.dk.

Brug havet

Vinden river i håret, og vandet skvulper under dig, mens duften af hav og salt fylder din næse, og horisonten strækker sig mod det uendelige. Mågerne svæver skrigende over dig, mens de spejder efter fisk. Med havet som nabo er havsport en oplagt måde at bruge fritiden på. Du kan padle stille og roligt i kajak, suse over bølgerne på boardet, eller læne dig tilbage, mens du venter på at få bid på krogen.

Lad dig inspirere af de mange forskellige sportsgrene, du finder på Stevns.

Besøg Havsportscenteret

strand-leg-på-stevns

Nyd sommersolen på stranden

Når sommervarmen rigtig tager fat, er der heldigvis aldrig langt til en forfriskende dukkert i havet. I Rødvig finder du den brede lækre sandstrand, hvor du kan nyde solens stråler, hænge ud med vennerne eller hygge med familien.
Er du nærmere Kystvejen ved Strøby Egede mod Strøby Ladeplads, kan du svømme ud fra en af de mange badebroer. Langs stranden er der grønne områder, hvor du efter svømmeturen kan tage et slag fodbold eller tænde op under grillen.

Se badestrande i Stevns Kommune

Mærk suset fra Stevns Klint

Mærk historiens vingesus ved UNESCO Verdensarv Stevns Klint, som rummer beviser på dinosaurernes uddøen. Klinten rejser sig på sit højeste sted 41 m. over havet, og herfra har du den mest storslåede udsigt. Følg Trampestiens snoede veje og lad dig forføre af de betagende omgivelser og det friske sus fra havet.

Læs mere om Stevns Klint

Overnat i naturen

Intet kan overgå den følelse, der rammer dig, når mørket først falder på, og himmelhvælvingen åbner sig for dit blik og afslører millioner af stjerner. Du kan nemt og bekvemt overnatte i den stevnske natur i et af de gratis shelters eller teltpladser.

Læs mere på friluftsguiden.dk

picnic-leg-på-stevns

På picnic i parken

Slå dig ned på et tæppe og nyd synet af de smukt anlagte parker. Solgårdsparken i Strøby Egede ligger som en naturperle mellem Tryggevælde Å og Køge Bugt og bliver flittigt brugt til natur- og musikoplevelser. I parken ved Gjorslev Gods kan du nyde synet af Danmarks ældste middelalderslot, og ved det majestætiske Vallø Slot kan du spadsere i den herskabelige park eller invitere hele familien til rundbold og leg på de store, grønne plæner.

Seneste nyheder