50 nye cykler til glæde for turismen

Det skal være lettere for turister at komme rundt på Stevns, mener lokale aktører, der står bag et initiativ om at få 50 lejecykler til kommunen. Det vil få en positiv effekt på turismen, mener Claus Høgenhaug fra Rødvig Ferieby, der er en af initiativtagerne. 

Stevns Klint, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Højerup Kirke – Stevns har mange historiske turistattraktioner at byde på, og særligt den smukke natur lokker turister til området. Stevns ligger også på en populær vej til Tyskland og med kun en times tid fra København er der alle muligheder for en blomstrende turisme.

Desværre kan det være svært for turister at komme rundt i området uden bil, men det kommer der nu en løsning på. Lokale virksomheder har i samarbejde med Stevns Erhvervsråd og med støtte fra Stevns Kommune fået en aftale i hus med virksomheden Donkey Republic om at få 50 cykler leveret til udvalgte placeringer i kommunen, så turister kan leje en cykel direkte på mobilen.

Jern-æslerne kan skabe gode synergieffekter
Initiativtagerne Claus Høgenhaug fra Rødvig Ferieby og Kathrine Hendriksen fra Rødvig Kro og Badehotel mener, at det kan være med til at gøre det mere attraktivt for turister at komme til Stevns:

-Vi ved, det er en udfordring for turisterne at komme rundt i området, og cyklen er et populært transportmiddel for turister, fordi det er en meget fri måde at se naturen og det lokale miljø på. Det kommer til at skabe rigtig gode synergieffekter for attraktionerne på Stevns, at man kan komme rundt imellem dem, siger Claus Høgenhaug.

Cyklerne kommer i første omgang til at være fordelt på 10 centrale placeringer, hvoraf 9 allerede er aftalt. Stederne er udvalgt som knudepunkter for turismen, og det vil være gratis for attraktioner at være en del af ordningen, hvor virksomheder skal betale et beløb for at være med.

Knytter kulturhistoriske museer og oplevelser sammen
Det er dog ikke kun borgerne på Stevns, der glæder sig til, at cyklerne kommer. Også Donkey Republic er glade for samarbejdet:

-Vi er meget begejstrede for at udvide vores tilstedeværelse i Danmark med Donkey-cykler i Stevns. Vi ser et stort potentiale i at forbinde et område af Sydsjælland, hvor der er mange muligheder for besøgende til at udforske forskellige kulturhistoriske museer og oplevelser, som Stevns tilbyder. Det betyder meget for os at kunne være med til at gøre det lettere at komme rundt til forskellige attraktioner på en miljøvenlig og bekvem måde, siger Alexander Frederiksen, CSO i Donkey Republic.

Cyklerne vil blive placeret følgende steder:
Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Stevns Fyrcenter
Horisonten / Store Heddinge st.
Rødvig Kro & Badehotel
Rødvig Havn
Hotel Klinten
Rødvig Ferieby
Traktørstedet Højeruplund
Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov

For yderligere information:
Turismekonsulent Niels Frederik Lund,
E-mail: frederik@stevnserhvervsraad.dk
Tlf.: 23 74 14 25