Den stevnske natur som trækplaster

Da muligheden bød sig for Signe Pedersen, tog det ikke lang tid, før en flytning til Stevns føltes som det helt naturlige skridt. Flytningen kunne være med til at indfri de drømme, som Signe længe havde gået med. Drømmebeliggenheden for Signes kommende bolig var nemlig omringet af natur, og netop dette kunne hun finde på Stevns.  

Signe Pedersen er oprindeligt fra Køge, men har boet i København størstedelen af sit liv. Samtidig har Signe haft en eventyrlyst, der har ført hende til et udlandsophold på tre måneder i Indien og 13 måneder i England. Men hendes drømme for fremtiden har stilet mod natur og frisk vind – begge dele har Signe fundet på Stevns. 

– Det var et halvt tilfælde, at jeg endte på Stevns. Jeg havde gået med tanken om at flytte ud på landet, og længere væk fra byen end i den kolonihave, som jeg nu havde i Glostrup. Det var ikke bøhlands-agtigt nok, forklarer Signe med et smil på læben, og fortsætter.

– Sideløbende med at jeg gik med tanken om at flytte på landet, var min søster og svoger i gang med at kigge efter mere plads, end de havde i deres gamle lejlighed i Værløse. Min svoger kommer hernede fra, så de havde længe kigget mod Stevns. Så faldt de over et hus, hvor der oven i købet var mulighed for, at jeg kunne flytte ind i et hus lige ved siden af. Så det var lidt en heldig tilfældighed, at det var Stevns, der fik lov til at dække mit ønske om at komme længere ud på landet og tættere på naturen. 

En tæt relation  

Et naboskab med familien har ikke kun været en praktisk og økonomisk fornuftig løsning, det har også været en investering i en anden form for relation, end familien har været vant til. Signe og hendes søsters familie har slået sig ned i en lille landsby udenfor Store Heddinge, hvor de nu bor side om side med hinanden. Forholdet er tæt, og har ændret sig til en relation, hvor det er i orden bare lige at sige hej, uden at skulle være sammen i flere timer.  

– I går sad jeg for eksempel ude på terrassen, og det havde mine nevøer set fra trampolinen omme i haven, og så skulle de jo bare lige se, hvad jeg lavede og hilse på. Så det er gået over alle forventninger at flytte så tæt på hinanden, fortæller Signe og fortsætter. 

– Om vi så bare lige mødes i haven, fordi min søster skal låne en stavblender eller noget andet, så er det bare rart at være så tæt på. Derudover følger jeg mine nevøer til bussen om morgenen, og det er da bare en god måde at starte dagen på, at jeg lige får en krammer af dem, og vi lige kan ønske hinanden en god dag. 

Især under Corona har den tætte relation været vigtig, da den har bidraget med nærvær i en ellers distanceret periodeDet er ikke fordi, at de to søstre sidder i lårene af hinanden, men da de ikke rigtig ser deres øvrige omgangskreds, så er relationen mellem de to utrolig vigtigt.  

“Jeg har ikke fortrudt at flytte til Stevns”  

Signe fortæller med en tydelig ro i stemmen, at hun ikke et sekund har fortrudt, at hun er flyttet til Stevns. Hun har fundet en ro i naturen, som hun dagligt benytter sig af i selskab med hunden Carlo. Pludselig er havet, skoven og naturen indenfor rækkevidde, og som Signe selv forklarer det, så går hun selv og hunden Carlo og falder over bambier, harer og fasaner. Det er noget helt andet end det, som de har været vant til i København. 

Det hus som nu er blevet Signes hjem, satte de rigtige rammer for fremtiden, men det der var afgørende, var at der var albuerum. På Stevns for Signe lige netop det hun ønskede. Højt til loftet og massere af luft, og en helt anden mulighed for at komme ud i naturen i forhold til, hvad hun kunne opleve i København.  

– Naturen giver mulighed for at komme ud og tømme hovedet og nyde omgivelserne. Det efterår vi har haft, det har været så smukt, at jeg har måttet nive mig selv i armen, fordi det var så overvældende at gå ude i de stevnske skove. Og nu glæder jeg mig bare til at se det hele springe ud og opleve den årstid, smiler en begejstret Signe.  

Et arbejdsliv med frihed  

Med en baggrund som kontorassistent og et arbejdsliv der var præget af faste og ufleksible arbejdstider, søgte Signe mod nye muligheder. Som hun selv forklarer det, så var det helt store ord frihed – og det var friheden, der kom til at spille en afgørende rolle for hendes nye arbejdsliv.  

– Det var et ønske om frihed, muligheden for at sætte egne rammer og for at kunne komme ud og gå en tur i løbet af dagen med min hund. Så kan jeg arbejde videre bagefter eller om søndagen, hvis jeg vil det. Og det er ikke bøvlet med overarbejde, og chefer der skal godkende mig, fastslår Signe.  

Signes arbejde som iværksætter består af at hjælpe mindre virksomheder med at navigere i og administrere sociale medier og markedsføring, for at skabe leads, kunder og salg. Essensen af Signe P Freelance er at favne de forskellige behov, der eksisterer hos de mange mulige kunder. Nogle kunder har brug for fuld support og gennemførsel af markedsføringen, mens andre måske kun har brug for rådgivning og sparring.  

Når man springer ud som iværksætter, har det for langt de fleste stor betydning, at man kan få hjælp og sparring udefra, forklarer Signe, der selv har opsøgt hjælp. Først i København og derefter på Stevns, og det er derfor svært at undgå at sammenligne de to oplevelser.  

Oplevelsen har for Signe været langt mere personlig og indlevende på Stevns. Det skyldes i særdeleshed den hjælp, som Signe har fået af Stevns Erhvervsråd, der har understøttet iværksætterdrømmene med formidling af kontakt til relevante aktører.  

Den type virksomhed som Signe har stablet på benene, giver hende i dag den frihed hun søgte og ikke mindst mulighed for selv at opstille de rammer, der passer hende.  

– Jeg kan ligesom stille mine egne rammer for, hvordan og hvornår jeg gerne vil arbejde. Det er den der frihedsfølelse. Det er netop ligegyldigt, om jeg sidder inde i København og arbejder, eller om jeg sidder herude i et lille hus tæt på skoven. Måske jeg tager en måned til Sverige eller til en hytte i Borneo. Jeg er ikke længere bundet til en bestemt lokation, afslutter en glad Signe. 

 

Er du blevet nysgerrig på Signe P Freelance, kan du læse mere her

Går du selv med iværksætterdrømme, og har brug for sparring så kontakt Stevns Erhvervsråd