En drøm blev til virkelighed

En flytning fra Søborg til Stevns har givet plads og overskud til at udleve en gammel drøm om at blive selvstændige møbelsnedkere.

Finn Nielsen og Bodil Holstein flyttede for fem år siden til Stevns for at udleve drømmen om at drive deres eget møbelsnedkeri sammen. Det er blevet til snedkeriet Nielsen og Holstein, som parret driver fra deres hjem i Lille Heddinge. Møbelsnedkeriets navn understøttes af ordene form og detalje, som på fineste vis symboliserer produkterne samt Finn og Bodils arbejdsgang. Der er nemlig ikke noget, som bliver overladt til tilfældigheden – produkterne skal være i orden, forklarer Bodil.

Med ønsket om at starte som selvstændige møbelsnedkere besluttede parret at sælge deres hus i Søborg. For at finde deres næste adresse tegnede parret en cirkel på et kort, og det næste hus skulle ligge udenfor denne cirkel, forklarede Finn og Bodil.

“Vi kiggede på økonomien, og fandt ret hurtigt ud af, at hvis vi tegnede i cirkel rundt om Søborg, så skulle vi udenfor den cirkel, hvis vi ville have noget overskud med. Og der lå Stevns lige udenfor cirklen.”

Stevns var derfor et oplagt område, da huspriserne er attraktive og området smukt. Salget af huset i Søborg betød, at de nu kunne vække drømmen om at have eget værksted, der hvor de skulle bo til live.

Et værksted med mange muligheder

Finn og Bodil faldt for stalden som hørte til deres kommende hus, men håndværkerne ville det anderledes. Under kyndig vejledning, blev de rådet til at rive den gamle stald ned. Denne beslutning skulle vise sig at være aldeles fornuftig, fordi der i dag står et moderne værksted, som i fremtiden kan forandres, og være med til at indfri andres drømme.

“I dag er vi rigtig glade for, at byggefolkene var her, og at de sagde, som de gjorde. Fordi i dag har vi et spritmoderne hus isoleringsmæssigt. Og det er designet sådan, at det nemt kan laves om til noget andet, når vi ikke gider mere. Der kan nemt laves tre værelser eller et bed and breakfast. Det er tænkt ind i det” forklarer Finn.

Lokal vejledning fra Stevns Erhvervsråd

Finn og Bodil har været svært godt tilfredse med den lokale erhvervsservice i form af Iværksætter- og Virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen fra Stevns Erhvervsråd, som har hjulpet dem i forbindelse med deres virksomhedsopstart.

“Vi har lænet os op ad Jesper af nogle gange. Han tog rumpetten på os på et tidspunkt. Vi havde meldt os til et af de der aftenarrangementer for nye iværksættere. Så blev vi forhindret, og måtte skrive til Jesper, at vi desværre ikke kunne komme. Vi spurgte derfor, hvornår det næste arrangement lå, hvortil Jesper svarede om tre måneder, og at det kunne vi da ikke vente på. Han lavede derfor et møde for os.”

Fredagen efter havde Finn og Bodil deres første møde med Jesper fra Stevns Erhvervsråd, hvor de blev vejledt i virksomhedsformer, regnskab og hvor de skulle søge hjælp på konkrete spørgsmål.

Samarbejde med anerkendt arkitekt

Igennem den seneste periode har parret haft et samarbejde med den prisbelønnede arkitekt MAA Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects. Finn og Bodil har fremstillet 6 unikke rammer i amerikansk valnøddetræ, som netop nu indgår i udstillingen THE REINVENTION OF FORMS hos kunstgalleriet ALIUM på Frederiksberg. Finn forklarer at samarbejdet blev til på baggrund af Nielsen og Holsteins egne skifterammer med hjørnesløjfer.

“Det er hjørnesløjfen, der er skyld i det hele. Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects har tidligere tegnet en højtaler, hvor kabinettet er samlet med hjørnesløjfer. Dem sætter han stor pris på. Så han kontaktede os for at høre, om vi ville fremstille sådan nogle hjørnesløjfer i andre rammer end vores egne.”

Finn og Bodil mødte dog en udfordring med den meget spinkle rammeprofil, som Jonas Bjerre-Poulsen ønskede for de to store rammer på 160×140 cm. Men det var ikke en udfordring, som var for stor til parret. For at sikre at de spinkle hjørnesamlinger kan holde, udviklede parret nemlig en løsning, der er med til at stabilisere og støtte rammerne.

Udstillingen THE REINVENTION OF FORMS kan ses frem til 22.12.2020

Plads til eksperimenter og glæde

Parret håber, at samarbejdet med Norm Architects kan være med til at vise, at møbelsnedkeriet er parat til at tage udfordringer op, og gerne løser andre opgaver, som kan håndteres på værkstedet, hvor man altid er velkommen. De håber, at det er første skridt mod en spændende fremtid, hvor der er plads til at eksperimentere og udfolde de kreative idéer i nye designs.

“Jeg vil stadig gerne lave nogle af de ting, som vi har snakket om, kunne være spændende at afprøve. Hvis nu vi kan få mulighed for at kombinere eksperimenterne og oplevelsen af at lave nogle spændende ting, så er det jo rigtig fint” forklarer Bodil.

Indtil videre har Finn og Bodil allerede taget hul på flere års ideer og tegninger. Deres sans for form og detalje går igen i deres produkter som for eksempel køkkenudstyr og hyldesystem.

Finn og Bodils produkter kan med jævne mellemrum opleves lokalt, når de sammen med andre lokale kunsthåndværkere holder salgsudstillinger under navnet VærK21.

Læs mere på nielsenogholstein.dk