En heldig tilfældighed fik Stine Helt Næser og Salon Ro til Strøby Egede  

Med en opvækst i Nordjylland og en karriere som frisør i København, lå det ikke i kortene, at Stine Helt Næser skulle bosætte sig på Stevns. Men en heldig tilfældighed fik Stine og hendes familie til Strøby Egede, hvor de i dag har boet siden 2017.  

Da Stine Helt Næser blev udlært frisør i Sindal uden for Frederikshavn i Nordjylland, forventede hun ikke, at hun ville ende som selvstændig frisør i Strøby Egede – Stine kendte nemlig slet ikke til denne naturskønne del af landet endnu.  

13 år skulle der gå, hvor Stine arbejdede for den populære frisør Capaldi i København. Undervejs mødte hun også sin mand Niklas, der oprindeligt kommer fra Falster, gennem en fælles veninde. Sammen fik parret deres første datter Filippa, og behovet for mere plads indtræf.  

Stine kan huske, hvordan parret i starten var fokuseret på, at deres kommende bolig skulle være placeret tæt på København. Men i søgeprocessen fandt de ud af, at hvis de alligevel havde bevæget sig 20 minutter væk, så kunne de lige så godt være 40 minutter væk.   

Efter et besøg i et hus i Vallø, kørte parret til Strøby Egede og gik en tur ved vandet. Og i det øjeblik gik det op for Stine og hendes mand, at Strøby Egede var det perfekte område at lede efter deres drømmehjem.  

Det der med at være så tæt på vandet, og med skoven lige i baghaven. Det kan virkelig noget! Så det var egentlig en heldig tilfældighed, men jeg tænker, at der sikkert har været en mening med det hele, forklarer Stine.  

Et frø blev sået i snakken med mødregruppen 

Stine blev gravid og fødte datteren Nora. Under samtalerne med mødregruppen blev der sået et frø i Stine. Frøet blev til en drøm, som senere blev til en virkelighed om at være selvstændig frisør, med salon på egen matrikel. Ifølge Stine var det selvfølgelig et sats at blive selvstændig, men det var samtidig et sats, hun var villig til at tage. Og som Stine beskriver, blev hun bekræftet i sin drøm gennem snakke med mødregruppen og ved at snuse rundt i lokalområdet. 

Jeg snakkede med min mødregruppe, som alle mente, at der godt kunne være et behov for sådan en som mig her i Strøby Egede. Samtidig snuste jeg rundt omkring og kunne høre, at mange kørte til Køge og måske endda København for at gå til deres frisør. 

Stine og hendes mand Niklas handlede hurtigt, og Salon Ro blev til. Først under trappen i entreen og senere hen blev garagen ombygget til en smuk og indbydende salon. Byggeprojektet stod Stine dog ikke alene med, hun fik nemlig en altoverskyggende hjælp fra hendes familie – og som Stine selv beskriver det, så havde Salon Ro ikke eksisteret den dag i dag, hvis ikke det var for familiens opbakning.  

Drømmen om ro  

Navnet på frisørsalonen var ingen tilfældighed. Stine spurgte nemlig sig selv, hvad hun ville med salonen, og hvilken oplevelse kunderne skulle have. Svaret fandt hun, da hun kiggede på, hvorfor hun og familien var flyttet til Stevns.  

– Altså hvad man gerne vil give videre, er også tit det, man måske selv har brug for. Og så stillede jeg mig selv spørgsmålet: Hvad var det egentlig det gav for mig at flytte herned? Det er faktisk ro. Stevns har givet mig ro, forklarer Stine.   

Salon Ro tilbyder derfor, som navnet antyder, ro. Der skal være tid til den enkelte kunde og tid til selvforkælelse – det skal være en helhedsoplevelse som Stine beskriver det. Stines passion for at skabe gode nærværende rammer for kunderne har sat sit spor i kalenderen. Siden åbningen af Salon Ro er det nemlig gået rigtig godt.  

– Jeg er simpelthen så privilegeret, at hver dag fra jeg åbnede, har der ikke været mange huller i kalenderen. Det er helt klart lokale, men jeg har også stadig kunder der kommer fra Valby. Det er jo så fantastisk – så bliver man virkelig glad ikke, beskriver en tydeligt begejstret Stine.  

Lokal opbakning  

Ifølge Stine findes der en helt særlig stemning i Strøby Egede, hvor de lokale hjælper hinanden både privat og som erhvervsdrivende. Det betyder blandt andet, at der handles lokalt, at man køber sin kaffe i den lokale café og at man bliver klippet af den lokale frisør. På den måde hjælper vi hinanden, og holder samtidig byen aktivforklarer Stine.  

Den lokale opbakning har ikke været til at tage fejl af for Salon Ro. Den har været stor, rigtig stor, som Stine beskriver det. Samtidig oplever Stine, at kunderne er rigtig gode til at fortælle om deres erfaringer med Salon Ro. Det sker blandt andet, at Stine stolt kan læse hendes navn i kommentarsporet på Facebook, når nogle efterspørger en dygtig frisør. Og det varmer Stines hjerte, når hun kan læse, at hendes arbejde betyder noget 

En hjælpende hånd  

Da drømmen om Salon Ro skulle føres ud i livet, stod Stine med en række spørgsmål om blandt andet erhverv på egen matrikel og økonomi. Stine opsøgte derfor Stevns Erhvervsråd, hvor hun fik en hjælpende hånd. 

– Jeg var ude til et fællesmøde, hvor vi snakkede om opstart, moms og virksomhedstype. Så jeg synes, at det var rart med det som et sikkerhedsnet, forklarer Stine. 

Samtidig modtog Stine individuel sparring fra Iværksætter- og Virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen fra Stevns Erhvervsråd 

– Jeg havde nogle møder med Jesper, hvor han kom herhjem. Og det gav sådan en tryg opstart, at jeg ligesom havde den her livslinje, som jeg kunne ringe til. Og samtidig en der troede på én, og bekræftede mig i, at det var en god idé. 

 

Du kan læse meget mere om dine muligheder for vejledning og deltagelse i arrangementer hos Stevns Erhvervsråd her

Du kan læse mere om Salon Ro her