I slutningen af 2018 flyttede slibevirksomheden GENSLIB fra Glostrup til Store Heddinge i nye moderne lokaler, som har skabt mulighed for at udvikle og ruste virksomheden til fremtiden. Her er ejeren Kim Kinnerup blevet glædeligt overrasket over den smukke natur og gode modtagelse fra kommunen. Nu overvejer han og hustruen selv at flytte herned.

Fra Glostrup til Stevns: GENSLIB rykker tættere mod fremtiden

– Vi bliver mere og mere forelskede i Stevns, lyder det fra Kim Kinnerup, som i slutningen af 2018 flyttede deres virksomhed, GENSLIB, fra Glostrup til Store Heddinge og nu overvejer at flytte herned privat.

GENSLIB er en højteknologisk slibevirksomhed, som er specialister i at slibe mindre emner i stål. Virksomheden blev stiftet i 1976 af Kims far på et tidspunkt, hvor der stadig var masser af virksomheder i stålbranchen. I dag er mange af virksomhederne flyttet til udlandet eller lukkede. Hos GENSLIB har de i stedet valgt at udvikle og investere i fremtiden i deres nye lokaler på Stevns.

– Vi investerer løbende i de nyeste maskiner, for kravet til præcision i dag kræver simpelthen, at du er med på vognen, fortæller Kim, som arbejder henimod at indføre robotceller på værkstedet, så maskinerne kan arbejde i døgndrift.

I GENSLIB sliber de så præcist, at de måler slibegenstandene i my – tusindedele millimeter. Det kan f.eks. være komponenter og dele til medicinalbranchen, emballagebranchen eller olie- og gasindustrien – GENSLIB har sågar slebet en del til en satellit.

– Jeg synes da, det er spændende, at man er med til at fremstille et eller andet, som er ude i verdensrummet eller bliver brugt til et andet formål for at andre mennesker kan fungere, fortæller Kim, som efter 40 år i faget stadig er dybt passioneret omkring slibning.

Kim og hustruen Tina har siden 1999 været ejere af virksomheden , som har haft samme beliggenhed i alle 19 år.

-Det er ikke en type virksomhed, man bare lige flytter fra den ene dag til den anden. Så det er en velovervejet sag, som gerne skal vise sig at være korrekt, siger Kim.

Overvejer selv at flytte herned

Fælles for alle de produkter, der er forbi GENSLIBs værksted, er at de kræver ekstrem nøjagtighed, og det er netop en af årsagerne til, at Kim og Tina valgte at flytte virksomheden.

– De krav der er til præcision i dag kræver, at du har en konstant temperatur på 20-21 grader, og det kunne vi ikke holde i den bygning, vi havde i Glostrup. Derfor begyndte vi at se os om efter en egnet bygning, forklarer Kim.

GENSLIB består udover Kim af medarbejderen Søren og Tina, som står for bogholderiet. Søren har igennem 10 år pendlet fra Rønnede til Glostrup, og derfor var det oplagt at rykke virksomheden længere syd på og spare ham for den lange transport.

– Vi gik specifikt efter ejendomme i Stevns Kommune, fordi vi også selv overvejer at flytte herned, fortæller Kim, som gerne vil tættere på naturen og samtidig være tæt på Køges handelsliv og gode offentlige transportmuligheder.

I Store Heddinge fandt Kim, hvad han søgte; En nyere bygning i en passende størrelse. Mange stevnsboer kender den som det tidligere postcenter. Inden GENSLIB kunne tage den nye bygning i brug, er den blevet indrettet og tilpasset til formålet, og for Kim har det været vigtigt at bruge lokale håndværkere, for han vil meget gerne være en del af det lokale erhvervsnetværk i kommunen.

God modtagelse af kommunen

GENSLIB har nu været i gang i de nye lokaler i en måned, og Kim og Tina er glade for beslutningen om at rykke virksomheden til Stevns – ikke kun fordi lokalerne har skabt bedre rammer for at udvikle virksomheden:

– Det bedste hernede er det udenfor – altså naturen. Her kigger vi ud på en himmel og kan se, hvordan vejret er. Inde i byen, hvor vi lå før, kiggede vi ind i gavlen af den næste virksomhed, fortæller Kim begejstret, mens han kigger ud på markerne, som kan ses fra vinduet.

Han føler samtidig, at han er blevet taget rigtig godt i mod af Stevns Kommune. Efter at have fundet bygningen i Store Heddinge henvendte han sig til Stevns Erhvervsråd for at få hjælp til at undersøge, om han måtte drive sin virksomhed fra adressen:

–  Samme dag fik jeg svar. Der havde henvendelsen været inde og vende i Økonomiudvalget og alt muligt, så det er jo uhørt hurtigt, og det er jo, fordi man vil erhvervslivet, siger Kim.

Samme oplevelse havde han med Stevns’ Jobcenter, som besøgte GENSLIB kort efter, at virksomheden slog dørene op på den nye adresse for at fortælle om de muligheder, jobcentret har for at hjælpe med rekruttering og efteruddannelse af arbejdskraft.

– Det har jeg kun oplevet en gang i de 19 år inde i København, og her står der så en medarbejder måneden efter, vi er flyttet ind, lyder det imponeret fra Kim.

Kim har på sigt planer om at udvide virksomheden med flere medarbejdere, og han har allerede indgået en aftale med sin første lokale medarbejder.

Langt væk fra hvad?

Selvom GENSLIB ikke ligger så centralt og tæt på København, som de gjorde i Glostrup, har det ikke givet udfordringer for virksomheden, som er afhængig af god distribution, når de modtager og sender pakker til og fra kunder over hele landet.

– og til de kunder, som spørger; hvorfor flytter du så langt væk, så siger jeg; jamen langt væk fra hvad? For hvis du vil besøge mig, så bliver du lidt længere og interesserer sig i det, vi laver. Du skal bare køre til Køge og til venstre, så er du her næsten, lyder det fra Kim, som også opfordrer andre erhvervsdrivende til at rykke til Stevns.

– Hvis du har ansatte, som du ikke kan rykke herned, kan jeg godt forstå, du ikke gør det, men hvis du starter op eller er ene mand, hvorfor så ikke? Vi er meget glade for det, understreger Kim.

Læs mere om Stevns’ erhvervsmuligheder