Iværksætterparret Lars og My Eldrup flyttede i 2017 til Stevns fra Nordsjælland for at udleve deres iværksætterdrøm og få mere frihed og tid til familien. I dag driver de web- og kommunikationsbureauet DIXI.media fra drømmehuset i Rødvig.

Iværksætterparret My og Lars: I Stevns fandt vi hele pakken

Lars og My Eldrup - DIXI.media

Lars og My Eldrup har længe ønsket at starte egen virksomhed. I 2017 valgte de at gå all-in og hive teltpløkkerne op fra Nordsjælland, og flytte hele familien til Rødvig. En stor beslutning, som de beskriver som den bedste de nogensinde har truffet.

Parret har tidligere arbejdet med forskellige iværksætterprojekter, og har nu godt gang i kommunikations- og webbureauet DIXI.media, der sælger medie- og kommunikationsydelser. Alt fra generelle kommunikationsopgaver, udarbejdelse af strategier, rådgivning, udvikling af hjemmesider, webhosting, foto/video med drone, online markedsføring og hjælp til professionel brug af sociale medier. Deres kunder kommer fra hele landet, men Lars og My er særligt interesseret i at få flere kunder fra Stevns og omegn.

At skulle prioritere

Lars og My har bred erfaring fra uddannelser og tidligere jobs, hvor kommunikation, sociale medier og webudvikling har været omdrejningspunktet. En indsigt de nu har omsat til egen virksomhed.

Lars har også brugt en del af sit arbejdsliv som chef i den offentlige sektor, hvor han har arbejdet på at forbedre vilkårene for erhvervsliv, unge og beskæftigelse. Derudover har han sideløbende arbejdet med rådgivning af blandt andet privatpersoner, politikere, virksomheder og iværksættere i virksomheden Eldrup & Partners, der fortsat er aktiv.

– Jeg har i virkeligheden arbejdet som iværksætter og selvstændig i mange år både i og ved siden af mit almindelige arbejde”, fortæller Lars, der er uddannet fra universitetet i historie og kommunikation. Han fortsætter:

– Jeg har et stort iværksættergen, jeg har brugt meget i mine tidligere jobs.

Lars har også været direktør for en startup-medievirksomhed, som han dog har prioriteret fra for at kunne koncentrere sig fuldt om familiens initiativer.

– Vi har gang i mange spændende ting, og derfor er det også nødvendigt at prioritere skarpt, fordi der er så meget man kan bruge tid og energi på, siger Lars – og My fortsætter:

– Vi har også været i gang med at etablere en online handelsplatform, Artsy Marketplace, hvor producenter og forhandlere af unikke varer kan sælge deres ting direkte til kræsne kunder. Det er også et rigtig spændende projekt, men for at kunne lægge alle kræfter og ressourcer i DIXI.media, har vi besluttet at sætte Artsy Marketplace på pause i en kortere periode.

My er uddannet i online markedsføring, salg og administration, og har erfaring både fra privat og offentlig sammenhæng. Og faktisk mødte de to hinanden gennem et tidligere arbejde, hvor de var kolleger.

– Vi er et ret stærkt team, og vi kender og supplerer hinanden rigtig godt – både i det professionelle og i hjemmet, fortæller My.

Lars og My nyder at have fået mere tid til børnene og er ofte en tur på stranden, som de bor lige ved siden af.

Frihedens land

Lars og My kommer fra Rudersdal i Nordsjælland, hvor deres oplevelse var, at man som to udearbejdende kunne knokle i et hamsterhjul, uden alligevel at kunne gøre det, de ønskede. De synes, at leveomkostningerne var alt for høje, og når de samtidig ønskede at prioritere familien, nærvær og iværksætteri, synes de ikke, de kunne få tingene til at gå op i en højere enhed.

– I Stevns fandt vi hele pakken af det, vi ønskede os; et skønt hus i Rødvig, fred og ro, god iværksættersparring, tid til hinanden, skøn natur og dejlige mennesker, fortæller My, og fortsætter:

– Vi talte meget om, hvordan vi kunne få mere tid til os og vores familie og samtidig kunne realisere ønsket om, at få vores virksomhed til at blive en succes.

I Stevns fandt vi hele pakken af det, vi ønskede os; et skønt hus i Rødvig, fred og ro, god iværksættersparring, tid til hinanden, skøn natur og dejlige mennesker

Transport og fibernet

For Lars og My er afstanden til København og Nordsjælland ikke vigtig. De kører ofte til møder, og besøger familie og venner udenfor Stevns, og med en god podcast i bilen går tiden hurtigt.

– Stevns er på en måde også frihedens land – det lidt vilde vesten. Vores ønske om at skabe vores eget liv og virksomhed går rigtig godt i spænd med at vælge at bosætte os i Stevns. Her får man altså lidt mere for pengene, så man også får mulighed for at være mere fri til at gøre dét, man drømmer om. Og når man som vi arbejder meget på nettet, er vi mest af alt afhængige af en god, stabil og hurtig adgang til internettet. Heldigvis har vi fibernet, for ellers havde det været umuligt at gøre, som vi har gjort, siger Lars.

Lars og My ved godt der også er konkurrence på markedet, men fortæller at de oplever, der også er plads til DIXI.media. ”Til hjemmesider bruger vi Open Source-platformen WordPress, der gør det billigt at udvikle gode web-løsninger til gavn for kunderne. Dels udvikler vi en del selv, og dels har vi samarbejdspartnere fra både Danmark og udlandet. Og så tilbyder vi så meget forskelligt, eksempelvis at løse foto/videoopgaver med drone, hvor vi har erhvervet tilladelse fra Trafikstyrelsen til at flyve kommercielt”, fortæller Lars.

My og Lars Eldrup danner både par privat og i virksomheden DIXI.media, hvor deres kompetencer indenfor online kommunikation- og markedsføring supplerer hinanden godt.

At ville noget for Stevns

Lars og My håber de med tiden kan hjælpe flere kunder fra Stevns og omegn, og at virksomheden får vokseværk. Udover ambitionerne og ønskerne for DIXI.media, så har parret også et særligt ønske om at bidrage til at skabe et stærkt samfund i Stevns, og en ambition om at bidrage til et inspirerende iværksætter- og virksomhedsmiljø.

Følg dine drømme

Parret ved godt, at man som iværksætter skal kæmpe for at skabe resultater.

– Der skal knokles og man må yde ofre for at nå derhen, hvor man vil, og man skal være disciplineret nok til at være sin egen chef. Men det er skønt at have friheden til at forfølge de drømme vi har og have følelsen af ejerskab over vores fremtid, understreger Lars.

Et godt råd til iværksættere fra Lars og My er, at hvis man har en drøm, skal man forfølge den og tro på, man kan.

– Når vi rådgiver iværksættere, virksomheder og ledere, siger vi altid, at man skal tænke stort, starte småt, lære hurtigt og skalere, fortæller Lars.

Lars og My anbefaler også at tage kontakt til Stevns Erhvervsråd, hvis man går med en iværksætteridé:

– De holder mange interessante og lærerige arrangementer, og der er altid en masse sparring og gode råd at hente, siger My.

Du kan læse mere om DIXI.media på https://dixi.media, og følge virksomheden på Facebook og Instagram (#diximedia)