Ægteparret Per Ove Poulsen og Rikke Bindslev flyttede til Stevns i 2015. Med sig tog de deres virksomhed Unit One, der udvikler, producerer og leverer visionteknologi til forskning og industri. Unit One har domicil i Lille Heddinge i Stevns.

Masser af plads og lynhurtigt internet

Per-rikke-unit-one

Per og Rikke kommer fra Allerød i Nordsjælland, hvor de både boede og drev deres virksomhed. Unit One laver mange forskellige og komplicerede løsninger og Per og Rikke havde derfor brug for meget plads til virksomhedens udvikling, produktion og drift.

Meget mere for pengene

“I Stevns var det muligt for os at købe en ejendom, hvor vi både kunne have masser af plads til os selv og til vores virksomhed. Vi skal bruge rigtig meget plads til udstyr, produkter og produktudviklingen, så de lavere omkostninger her, var absolut en parameter for os” fortæller Per.

Per og Rikke er meget glade for at være flyttet til Stevns. Ikke kun fordi de nu har langt mere plads til deres virksomhed, men også fordi de holder meget af naturen, omgivelserne og de venlige og sociale folk de møder deres nye sted.

Rikke, der også arbejder i ægteparrets virksomhed, er netop blevet formand for det lokale forsamlingshus i Lille Heddinge. “Jeg er meget engageret i vores lokalsamfund og vil gerne bidrage til et dejligt leve- og arbejdssted” fortæller Rikke og fortsætter: ”Der er rigtig stor og positiv opbakning til at holde liv i vores lille lokalsamfund. Mange lokale vil virkelig gerne bidrage med f.eks. oplæg, undervisning og sociale arrangementer, og det er virkelig godt for netværk og fællesskab.”

 

Om Unit One

Unit One er en ingeniørvirksomhed, der arbejder med life-science og visionkomponenter. De har fokus på produkter, systemløsninger og rådgivning til eksempelvis Novo Nordisk, Novozymes, Lundbeck, DTU, universiteter, Rigshospitalet m.fl. Virksomheden har siden 1991 leveret visionteknologi til forskning og industri i både Danmark og udlandet.

Pers mål med virksomheden har altid været at effektivisere både produktionen og udviklingen, hvor ønsket har været at indføre brugen af visionteknologi på en lang række områder.

”Vi har eksempelvis udviklet optisk udstyr, der gør det muligt for hudlæger at tage billeder af et ansigt og hurtigt kunne afsløre om der er udvikling af hudkræft. De bruger et relativt almindeligt kamera, hvor vi så har udviklet og monteret et specielt objektiv og blitzlys” fortæller Per.

”Vi har også udviklet et darkboks-system til bioluminiscensmålinger, der fx gør det muligt at undersøge udviklingen af kræfttumorer i mus og påvirkninger af medicin. Herudover kan det også bruges til at undersøge planters vækst under forskellige forhold” fortæller Per, mens han viser en video om planternes udvikling, og fortsætter med et smil: ”Faktisk har vi lavet noget udstyr og teknologi, der for en del år siden blev sendt til Mars af et dansk universitet. Det er ret sjovt for på en måde har jeg været på Mars, og hvem ved, den er nok deroppe endnu.”

 

Unit-one-logo

 

Flere skibe i søen

Per har gennem mange år også haft et væld af andre initiativer med produkter og virksomheder. Unit One er også importør og forhandler af en række højt specialiserede produkter, der sælges til hele verden. Det er både fotoudstyr, avancerede mikroskoper, lysudstyr samt soft- og hardware til brug for visionteknologi.

”Jeg har gang i mange ting. Det hele går op i en højere enhed for mig. Jeg har brug for at skabe noget, der giver mening i det store perspektiv for mig og min familie” fortæller Per og fortsætter: ”Jeg har også gang i noget spændende omkring shipping-branchen, som jeg regner med virkelig kan gøre en stor forskel, og som kan blive en ganske stor forretning”.

 

Et rum til ro i hverdagen

Ægteparrets arbejde med virksomheden betyder, at al fokus går på avanceret teknologi, salg og administration. Derfor er den Stevnske natur også en eftertragtet værdi for Per, der i fritiden ofte går på jagt. Kontakten med den fri natur var vigtigt for parret da de flyttede til Stevns.

“Hele min dag går med teknologisk udvikling og salg af virkelig komplicerede systemer til industri og forskning i hele verden. Naturen og jagt giver mig mit et rum, hvor jeg kan slappe af og være en del af noget større” fortæller Per.

 

Afstanden

For Per og Rikke ligger Stevns godt, da det stadig er rimelig tæt på København. Det betyder, at de fortsat kan pleje deres netværk. Også at drive virksomheden i Stevns fungerer rigtig godt fordi de nemt kan sende varer rundt i Danmark eller til udlandet. For samarbejdspartnere er det heller ikke noget problem at komme til virksomhedens domicil. “Og så er det selvfølgelig også et meget stort plus, at vi har meget hurtigt fibernet.” konstaterer Per.

 

Naturdanmark

Per og Rikke håber, at mange flere får øjnene op for mulighederne i Stevns. “Her er så skønt på Stevns og det ville være dejligt med endnu flere virksomheder i området. Vi har brug for, at der kommer mange flere unge og friske kræfter hertil, så der også er nogen til at køre alle de succesfulde virksomheder videre, når de nuværende ejere ikke længere kan” fortæller Per. ”Vi forstår faktisk ikke hvorfor man kalder Stevns for ”Udkantsdanmark”. Det er synd, for det bør hellere hedde ”naturdanmark” eller ”kulturdanmark” – det beskriver langt bedre hvor dejlig Stevns er” afslutter Per og Rikke med et smil.