Mulighed for at skabe drømmen

Katharina Ottosen har planer. Store planer. Sammen med sin mand og tre børn har hun taget springet fra København til Renge ved Store Heddinge på Stevns. Her skal drømmen om en køkkenhave, frugtlund og en masse dyr i baghaven udleves.

– Vi har mange planer. Vi har hele tiden haft tanker om at vi skal have dyr, geder og grise og høns og ænder og kaniner til at starte med, måske heste på lang sigt. Også selvfølgelig en stor grøntsagshave, en lille frugtlund, et drivhus, en masse bærbuske, så man harlyst til at være ude spise af det der er.

Det er ikke noget der hedder dårligt vejr. Kun dårlig påklædning. Og når man har en grund på 3 hektar, så skal flyverdragten frem i det kolde vejr. Både børn og voksne. For det er udenfor familien trives.

– Grunden til at jeg flyttede ud af byen, var fordi jeg savnede at være tættere på naturen. Og da vi havde fået børn, så synes jeg der manglede et rum til at man kan være i naturen og skabe og dyrke sammen med børnene. Så jeg ville egentlig gerne ud og dyrke grøntsager sammen med dem og bruge tid i naturen sammen med dem. Udover det så jeg biolog og jeg har længe haft en drøm om have min egen plantage og dyrke mit eget mad i stedet for at gå ned og købe det. Den første tanke var at blive selvforsynende og få mere tid sammen med børnene

Tiden sammen med børnene er vigtigt forklarer Katharina. At give lysten til at være i naturen videre.

– Børnene er i periodevis meget engageret i de ting der foregår. De vil gerne være med til at så og høste. Det synes jeg er vigtigt, så går vi og snakke om alt det jeg ved, som biolog. Det er alt fra dyr til planter og økologi. At give den passion videre til mine børn. Jeg tænker det at flytte ud på landet, gør at jeg har mulighed for at skabe det jeg gerne vil skabe. Der er plads og rum til at gøre det. Mulighed for at skabe drømmen.

Og hvad med afstanden, hvordan er det lige med det når man er født og vokset i København?

– Det tager en time. Det er jo vilkårerne når man flytter ud. Jeg synes faktisk at det er dejligt, at det er væk fra byen. For jeg ville gerne rigtigt ud og bo på landet. Jeg havde ikke lyst til lige at være i rendzonen til byen, jeg ville gerne ud der hvor landet er og tæt på havet. Det var tilfældigt det blev Stevns, men vi ville gerne bo tæt på havet. Jeg er jo marinebiolog og Rune surfer og sejler kajak.

Men nu blev det Stevns og det er Katharina glad for.

– Jeg synes faktisk det er dejligt ved at bo på Stevns. Jeg føler jeg kan være mig selv og det synes jeg er positivt.
Jeg kan føle mig fri her og ikke pres til at være noget jeg ikke er. Jeg ville gerne væk fra byen og jeg ville gerne skabe noget.