Stevns er et tilflytter-hit

Befolkningstilvæksten i Stevns Kommune er stødt stigende. Det kan betale sig at bo i Stevns, da både behovene og pengepungen bliver fyldte.

 

Det er blevet populært at flytte til Stevns. For tredje år i træk oplever Stevns Kommune, at antallet af indbyggere stiger.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra 2013-2016 er kommet knap 500 nye borgere i kommunen, hvilket er en befolkningstilvækst på godt og vel 2 %.

Det voksende antal indbyggere skal blandt andet ses i lyset af, at det er blevet populært for folk fra København at flytte til for eksempel Køge Kommune, hvilket smitter af i Stevns.

Stevns Kommunes tidligere borgmester, Morgens Haugaard Nielsen, peger på en konkret årsag til, at folk søger syd for Køge og ned til Stevns.

– Der kan være flere årsager til, at vi vokser lige nu, men det er min vurdering, at det primært skyldes, at vores boliger har en attraktiv prissætning i forhold til kommuner tættere på København, siger han til stevnsbladet.dk.

En medvirkende faktor til Stevns popularitet skal ifølge borgmesteren også ses ved, at Stevns Klint i 2014 kom på UNESCO’s verdensarvsliste, hvilket formentlig har højnet kendskabet til Stevns.

 

Huspriserne stiger

Den positive afsmitning påvirker også huspriserne, som ifølge Boliga er steget med over 11 % inden for det seneste år. Trods de stigende huspriser får boligkøberne stadig væsentlig flere kvadratmeter for pengene på Stevns sammenlignet med nabokommunen Køge, hvor de i snit skal give knap 850.000 mere for en villa på på 150m2.

Det er også noget, der kan mærkes hos ejendomsmæglerne.

– Huspriserne er steget, og det gælder især i de nordlige dele af Stevns, der ligger tæt på Køge. Strøby Egede oplever for eksempel en stor vækst, siger ejendomsmægler Katrine Schou fra danbolig Stevns.

Hun mærker en stigende tendens i efterspørgslen på boliger i området især fra mange børnefamilier fra København, som får mere bolig for pengene på Stevns.

– Det er helt klart et godt tidspunkt at købe bolig i Stevns på. Vi oplever, at folk kan sælge nordpå og flytte lidt længere sydpå og få en økonomisk gevinst ud af det.

 

Attraktivt at bo i Stevns

En af de nyere tilflyttere til egnen, der fik opfyldt sine boligbehov ved at flytte til Stevns, er Gülüzar Üsüdür på 32 år, som siden januar i år har boet i Strøby Egede.

Hun blev fanget af den kønne natur, som var en af mange grunde til, at hun gerne ville flytte til Stevns.

– Vi ledte efter noget, der var tæt på skoven og vandet og som ikke var alt for langt fra København, men stadig ikke for langt ude på landet, og der dukkede Strøby Egede op som et godt sted, siger Gülüzar, der er integrationskonsulent i Stevns Kommune.

Gülüzar, som sammen med sin mand har to børn på ét og syv år, har svært ved at begrænse sig, når hun skal fremhæve positive aspekter ved sit nye lokalsamfund.

– Jeg kan ikke kun fremhæve en god ting ved at bo i Strøby Egede, jeg kan fremhæve mange ting! Folk i byen og vores lokalområde er så varme og imødekommende, vi er tæt på naturen, og så er her et rigt foreningsliv, siger hun.