Vendte snuden hjem mod Stevns, da familiedrømmen blev indfriet

Med en opvækst i Karise, boede Mikkel William Mahler de første 25 år af sit liv i Stevns. Men da Mikkel bliver færdiguddannet, tager karrieren fart, og Mikkel ender i München, hvor han arbejder som sælger for Vipp. Efter 10 år i Tyskland trækker Danmark i Mikkel, og sammen med sin kæreste flytter de først til København, og efter tre år køber de hus i Vallø.  

Det er svært at sige Mikkel William Mahlers navn uden at kigge på den karriere, han gennem årene har stablet på benene. Hans karriere har nemlig på mange måder formet ham, til den person han er i dag. Da Mikkel bliver uddannet som markedsføringsøkonom, får han job bag et skrivebord – men Mikkel finder hurtigt ud af, at han savner de menneskelige relationer, og går derfor benhårdt efter at arbejde med salg og kunderelationer.  

– Ret hurtigt kunne jeg fornemme på mig selv, at jeg ikke havde nok kundekontakt eller kontakt med mennesker i det hele taget. Jeg havde rigtig meget med vores sælgere at gøre, og støttede dem i hele Skandinavien med marketingaktiviteter. En dag slog det mig, at hvis der kom en fragtmand eller en for at fylde kaffemaskinen op, så var jeg ude i receptionen lige med det samme. Så på et tidspunkt tænkte jeg: “Jeg skal altså være i salg”, forklarer Mikkel. 

Mikkel skiftede derfor retning i sin karriere, og endte som sælger for den danske virksomhed Vipp. Først med fokus på Schweiz og Holland, og senere med Tyskland som hovedfokus. I begyndelsen havde Mikkel omkring 200 rejsedage i Tyskland, og da virksomheden besluttede at investere mere i det tyske marked, flyttede Mikkel til München.  

– De første 14 dage havde jeg rigtig meget hjemve, men derefter der vippede den bare over, og så følte jeg mig hjemme. Det endte med at jeg blev der i over 10 år, forklarer Mikkel og fortsætter.  

– Det har i den grad været med til at præge mig – at flytte til Tyskland, integrere mig og falde til. I løbet af de 10 år tænkte jeg mange gange, at jeg ikke ville komme tilbage til Danmark og da slet ikke til Stevns. Men jeg kom på andre tanker, da jeg fik min familie, fortæller Mikkel med et smil på læben.  

Drømmen om hus og have og et godt nærmiljø  

Da Mikkel og hans kæreste Louise flytter tilbage til Danmark, lander de i første omgang i en lejelejlighed på Sluseholmen. Parret boede i lejligheden i tre år og fandt i mellemtiden ud af, at de gerne ville blive i Danmark. Og da Mikkel og Louise oprindeligt kommer fra henholdsvis Karise og Køge, faldt det dem naturligt at kigge på hus på Stevns, så de kunne komme tættere på deres familier. Samtidig har de en drøm om at give deres datter Hannah en opvækst tæt på naturen, som de selv har haft. 

– Når man stifter familie, og får sådan en lille basse. Så er der bare ikke noget vigtigere, end at kunne åbne en dør ud til en terrasse, til en have og ud til en mark. I hvert faldet for os fordi vi selv er opvokset på den måde, forklarer Mikkel.  

I september 2020 overtog parret deres hus i Vallø. Ind til videre har huset og nærområdet budt på skøn natur og gode stunder for familien. Samtidig håber parret, at fremtiden vil bringe et godt og tæt nærmiljø, hvor naboerne er en kilde til fællesskab og sammenhold, når der er kontrol over Covid19 situationen.  

– Vi har fået et snert af Corona i København i en lejlighed på 2. sal. Der var legepladser overalt, der var vand, der var havnebad. Der boede vi jo, da der blev lukket ned for første gang, og man holdte sig inde døre. Og nu bor vi så hernede, og her er det trods alt nemmere i en coronatid, hvor man bare kan åbne døren og løbe ud i en have, fortæller Mikkel, imens han sætter ord på sit ønske om godt naboskab med børn på vejen.   

– Jeg håber, at der i fremtiden er nogle børn på vejen, som kan komme over og lege. Så vi kan skabe en legepladskarakter stemning ude i haven. 

Karriere og familieliv i et 

Gennem de senere år har Mikkel arbejdet som selvstændig. Først etablerede han en tysk virksomhed, der hjalp danske designvirksomheder ind på det tyske marked. Men da Mikkel og Louise flytter tilbage til Danmark, stopper han virksomheden. Derefter kaster Mikkel boldene op i luften, og starter et nyt selvstændigt eventyr, hvor han kombinerer sin passion for cykling og sin faglighed og erfaring med salg. Det gør han med virksomheden Cyclingpeople 

– Det udviklede sig stille og roligt. Så i dag er Cyclingpeople egentlig en slags paraply, og inde under den paraply, er der forskellige brands indenfor sko, hjelme, briller, cykeltøj, strømper, hjemmetræneren og så videre. Og de kommer fra hele Europa. Så det er blevet et lille internationalt agentur, forklarer Mikkel.  

Der er ingen tvivl om, at karrieren har været vigtig for Mikkel. Men efter at han sammen med sin kæreste Louise har fået datteren Hannah, er familielivet blevet et vigtigt omdrejningspunkt. Mikkel har derfor skabt en god balance mellem sin karriere som selvstændig og sin rolle som far.  

– Vi har en lille datter Hannah på tre år, og hun fylder rigtig meget – på den gode måde. Og når nu man er selvstændig som jeg er, så er jeg rigtig fleksibel. Så jeg tager mig rigtig meget af Hannah i dagligdagen. Min kæreste arbejder i marketing i Coop, og har et andet arbejdsliv end jeg har. Hun har ofte længere arbejdsdage, og da jeg arbejder hjemmefra, er der en større fleksibilitet der, fortæller Mikkel og fortsætter.  

– Når jeg derfor ser, hvad vi får ud af at være flyttet til Stevns – at være tæt på familien, fleksibilitet og tæt på naturen, så giver det hele bare så meget mening, afslutter Mikkel med et smil.